Så skyddar du din mobil i sommar

När denna artikel skrivs är det inte särskilt länge kvar till sommaren. Med sommaren kommer många roliga nöjen och vi spenderar större delar av vår fritid utomhus. Men i och med att sommaren är högsäsong för trasiga mobiler kan det vara bra om du redan nu gör det du kan för att se till att din mobiltelefon kommer att hålla över sommaren och lång tid efter det. Därför får du här några tips på hur du kan gå tillväga för att ge din mobiltelefon det bästa skyddet.

Köp bra fodral eller skal

Oavsett vilket varumärke din mobil kommer från och vilken modell den är kan du ge den bra skydd genom att köpa ett skal eller ett fodral. Ett mobilskal skydd är det bästa sättet för dig att skydda telefonen från repor och skador. Dessutom kan det vara en riktigt snygg detalj. Skillnaden mellan ett fodral och ett skal är att ett fodral innehåller fack där du exempelvis kan förvara dina betalkort. Medan ett skal är av det enklare slaget och sitter på telefonen för att ge det skydd. Förutom att det finns fodral och skal till olika telefoner så kommer de i olika material, färger och motiv.

Kolla upp din försäkring

Även fast ett mobilskal ger bra skydd kan det hända att telefonen åker i marken och att dess skärm går sönder. Då behöver telefonen lagas för att du ska kunna använda den igen. En sak som kan vara bra att kolla upp innan olyckan är framme är om dina försäkringar täcker ifall din mobil skulle gå sönder och behöver lagas. Om du inte redan har försäkrat din telefon är det hög tid att du gör det eftersom det annars kan bli en kostsam historia. Hör av dig till ditt fastighetsbolag för att hitta en passande försäkring för dig och din telefon.

Försiktighetsåtgärder

De allra flesta mobilägare har någon gång varit med om att den har gått sönder och vet hur frustrerande det är när det händer. Därför ska du tänka till en extra gång och ta till med de försiktighetsåtgärder som behövs för att du ska undvika att telefonen går sönder. Om du planerar att paddla kajak i sommar och behöver ha med dig telefonen ska du köpa ett vattentätt skydd så du kan ha med dig mobilen utan att vara orolig för att den skulle få fuktskador. Om du ska festa mycket i sommar ska du försöka förvara mobilen så mycket som möjligt i en väska eller i fickan och inte hålla den i handen. Det är nämligen när folk håller mobilen i handen samtidigt som de gör andra saker som det är vanligt att man tappar greppet om telefonen vilket resulterar i att den åker i backen och går sönder.