Därför ska du använda mobilfodral

En telefon är i dag så mycket mer än bara en pryl som man ringer samtal med. Man kan skicka sms, fotografera, lyssna på musik eller se på program på internet. De flesta använder sin telefon flera timmar varje dag och har lagt ner en hel del pengar på den. Den här typen av teknik kostar som bekant en del och de håller inte i all evighet och måste bytas ut med jämna mellanrum. En anledning till att byta telefon som är onödig, enligt många, är när telefonen tar skada efter att ha blivit tappad i marken eller golvet eller ha fått repor på skärmen efter att ha legat i en väska eller ficka. Som tur är finns det sätt att undvika dessa skador på. Tänk på att telefonmodeller har olika storlek och att alla skal inte passar till alla telefoner. Välj rätt modell på skalet för att det ska passa perfekt. Bland annat är hål för knappar anpassade till telefonmodellen för att alla funktioner ska fungera trots att mobilfodral används.

Skyddande skal

Ett skyddande mobilfodral till din telefon kan göra stor nytta. Det räddar skärmen från att spricka eller hörnen från att få stötskador om telefonen tappas på en hård yta. Ett mobilfodral eller ett skal till telefonen kan alltså rädda livet på din dyrgrip och göra att den håller betydligt längre. Den som använder mobilfodral kan därför spara en hel del pengar jämfört med den som måste lämna in telefonen på lagning eller köpa en ny när den går sönder efter ett fall.

Det finns olika typer av skydd till telefonen. En skyddande plast eller ”extraskärm” ovanpå skärmen skyddar mot repor och kan enkelt bytas ut när det behövs. Ett fodral som trycks fast på telefonens baksida skyddar även det mot repor men också mot fallskador. Om telefonen landar på ett hörn skyddar skalet telefonen och bidrar till färre skador. Likadant är det med ett större mobilfodral som även skyddar framsidan av telefonen med en lucka. Ett sådant fodral skyddar både fram- och baksidan och har ofta extra fack för bankkort och liknande. Det blir en komplett plånbok med telefonen inuti helt enkelt.

Snyggt och personligt

Med hjälp av ett mobilfodral kan man också ge sin telefon ett mer personligt utseende som matchar ägarens övriga stil. Det finns otroligt många färger och mönster att välja på, det finns även en hel del olika material på fodralen. En del föredrar mjuka silikonskal medan andra föredrar hårda av plast. De populära plånboksfodralen finns också i en hel uppsjö av olika färger och modeller. En del pryds av djur eller fina mönster, medan andra har mönster och bilder kopplade till en speciell film eller serie. På så sätt är det inte svårt att visa sin rätta personlighet genom mobilen. För barn finns det mer barnvänliga alternativ medan utbudet för vuxna är betydligt mer varierande.

En trend som har hållit i sig ganska länge nu är mobilskal med motiv av blommor eller olika stentyper. Den typen av mönster finns på skal till de allra flesta telefonmodeller.